Daniel fixar med öltips för helgen

Daniel Eriksson väljer sina favoriter på Systembolaget. Foto: Montage.

Dags för veckans favoriter på Systembolaget. Den här gången väljs de ut av Daniel Eriksson på Halmstad Brygghus.

Daniel grundade Halmstad Brygghus och väljer en blandning av svenskt och belgiskt när han ska rekommendera fyra av de favoriter han har på Systembolaget.

O/O Ekta Pils 330 ml, 24,90 kr, 5,2 %, Pilsner tysk stil

– Jag är väldigt förtjust i ölstilen pilsner, och vill ni testa en svensk mikrobrygd variant av är O/O en given vinnare. Ren och välsmakande med de klassiska attributen som hör stilen till. En ölstil som åter igen vinner i popularitet efter att ha varit borträknad en längre tid bland Sveriges mikrobryggerier.

Chimay Blå, 300 ml,  33:30 kr, 9,0 %, Belgisk mörk ale

– En riktig favorit! Köp, lagra och njut! Det finns ett flertal trappistöl och de blir bara fler och fler med åren. Just Chimay har varit med nu några år och finns i olika alkoholstyrkor. Själv är jag förtjust i den blåa varianten där jag tycker bryggeriet har hittat den bästa balansen. Det ska förövrigt i grunden varit en julöl som fick sin nuvarande form på 80-talet.

Nynäshamns Ångbryggeri Bedarö Bitter 500 ml, 28,90 kr, 4,5%, Engelsk pale ale och bitter

– Ett av mina ”go-to” öl. Just ölstilen Bitter förtjänar i mitt tycke ett bättre rykte än vad den har. Perfekt både som allround-öl, men även förträffligt som mat-öl. Nynäshamns Ångbryggeri har gjort kvalitetsöl länge i Sverige och förtjänar all beröm dom kan få. Just denna öl återkommer jag till gång efter annan, och jag blir aldrig besviken. Tack Lasse för alla goda stunder.

Dugges Tropic Tropic Thunder Thunder, 300 ml, 43,00 kr, 9,0 %, Övrig syrlig öl

– Ölen med extra allt. En suröl som har boostats upp 3-4 nivåer. Tropic Thunder är en favorit hemma hos mig, och här har ni en starkare variant. Passionsfrukt och persika dominerar i smak och arom, och döljer förrädiskt den höga alkoholhalten. En tillfällig lansering på Systembolaget så passa på att införskaffa innan den tar slut.

 

 

Tidigare delar i serien:

Jan-Erik ”Janko” Svensson öltips

Hanna Gustavssons öltips

Irina Carléns öltips

Alex Eks öltips

Simon Svensson öltips

Nina Schultes öltips

Magnus Barks öltips

Peter M Eronssons ölips

Lisa Snellströms öltps

Mattias Hallbergs öltps

Ida Ivarsson öltips

Patrick Holmqvists öltips

Henke Bengtssons öltips

Johan Håkanssons öltips

Anders Granbergs öltips

Lise Ljungmans öltips

Robert Anderssons öltips

Martin Niklassons öltips

André Milsems öltips

Anna Claessons öltips