Ida Ivarsson har fyra öltips på lager

HELGENS ÖLTIPS

Ida Ivarsson jude på öltips inför helgen. Foto: Montage.

Helgen närmar sig och det är dags för öltips. Den här gången är det Ida Ivarsson på Morgondagens som bjuder på sina favoriter på Systembolaget.

Så här tänker Ivarsson om sina val.

– Årets kanske tråkigaste öltips kan man tycka. Men när det väl kommer till vilken öl man helst tar fram när solen äntligen visar sig, när vännerna är på besök, till chipsen, söndagsmiddagen, julbordet, påsken, midsommar och resterande av årets alla högtider. Eller efter den femte enheten med surt när magen börjar bubbla, när alla trendiga humleöl till slut smakar likadant och man inte längre känner skillnaden på alla humlesorter. Till de unga, de som pushar femtio eller far- och morföräldrarna som är på besök, då tror jag vi har några vinnare här.

Här är hennes fyra bästa öltips från Systembolaget!

Pivot Pils – O/O
4,6% 330 ml, 19 kr

Pivot Pils står alltid i kylen hemma. En prisvärd torr krispig pilsner med toner av citrus och örter med en behaglig beska. Inget mer inget mindre, alltid en vinnare!

45 Days Pilsner – To Øl
4,7% 440 ml, 23,90 kr

En favorit sedan den kom ut! Så fort jag hittar den på hyllan så kniper jag ett gäng burkar. To Øl levererar alltid hög kvalité och deras 45-serie är briljant. Här hittar vi en torr brödighet med fräscha toner av grapefrukt och örter. Dessutom den perfekta storleken om man vill dela med sig till en kär vän. (om man delar hushåll och är frisk)

What the Whaka NZ – Hyllie Bryggeri
5,1% 330 ml, 35 kr

En NZ-style Pilsner från kanske Skånes bästa bryggeri kan bara bli bra! I denna pilsnern hittar du toner av citrus, örter och honung. Den är dessutom snustorr, precis sådär som man vill ha den. Extra plus för den grymma designen och att den påminner om Shakiras VM låt 2010. Går inte att INTE bli glad över denna.

Smugglarhamnens Pilsner – Brygghus 19
5% 330 ml, 23,90 kr

När jag har hemlängtan eller bara saknar nära och kära lite extra. Välbalanserad pilsner med en fyllig munkänsla och en tydlig beska som klingar ut fint. En all time favourite!