Jättecollab med bara kvinnor på Stigbergets

Hela gänget samlat på Stigbergets Bryggeri på Ringön. Foto: Martin Permer

Mer än 30 kvinnor samlades i fredags på Stigbergets Bryggeri i Göteborg för att brygga, diskutera jämställdhet och nätverka.

Förra veckan samlades mer än 30 kvinnor för en internationell collab på Stigbergets.

Ölet som gjordes baserades på årets Pink Boots humleblandning och alla fick säga sitt om receptet.

– Vid inbjudan fick man fylla i önskad stil och receptförslag och så sammanfattade vi det till årets recept. Det blev en Pale ale på 3,5 procent med enbart årets Pink Boots humleblend, som innehåller HBC 630, Idaho Gem, Loral, Talus och Triumph, säger Ida Ivarsson på Stigbergets.

– Vi ville hålla det simpelt och låta humlen få vara framträdande i den här ölen.

Ölet släpps så småningom på Stigbergets folksölskiosk, och Ida berättar även att det finns planer på rolig och annorlunda release i början av april.

Men att brygga öl var inte huvudsakligt fokus under dagen utan man hade även en workshop om jämställdhet och ett besök av en expert på anställdas rättigheter och skyldigheter på schemat.

– Bortsett från diskuterades det även olika alternativ för att kunna bygga upp en plattform för kvinnor i industrin där man kan mötas och dela erfarenheter men även hur man på en internationell nivå ska kunna jobba på ett effektivt sätt mot en mer jämställd industri.

– En stor del av dagen var också networking. Vi var strax över 30 kvinnor från olika länder, bryggerier och med olika arbeten inom branschen. Det öppnar inte bara upp möjligheter för framtida samarbeten utan det ger framför allt en trygghet för många av oss.

Lite festligt blev det också under dagen. Foto: Martin Permer.

Sen förekom det förstås lite lättsammare aktiviteter också.

– Självklart så blev det en massa härligt häng, gött snack och poolbad innan vi begav oss mot TTO på Brewers Beer Bar. Det märks att det var länge sedan vi alla sågs senast och det var en otroligt givande dag med både gamla och nya ansikten i branschen!

Deltagande företag: Stigbergets Bryggeri, To Øl, Æblerov, O/O Brewing, Amager Bryghus, Slowburn Brewing, Dry & Bitter Brewing, Hop Notch Brewing, Brewski, Rådanäs Bryggeri, Beerbliotek, Fermenterarna, Poppels, Dugges, Omnipollo och Wine Mechanics.