Tre av fyra brittiska pubar håller stängt

Bara var fjärde brittisk pub valde at återuppta när möjligheten nu finns igen. Foto: Ronny Karlsson.

De brittiska pubarna är tillåtna att ha öppet igen. Men trots det är det bara var fjärde pub som väljer att starta upp sin verksamhet igen.

Under november var de brittiska pubarna tvungna att hålla stängt igen på grund av coronaciruset. 2 december tilläts man öppna igen och då uppmärksammades bland annat de olika reglerna för mat och alkohol som finns. landet.

Men även om pubarna nu får ha öppet, är det många som väljer at fortsätta hålla stängt. Bara 27 procent av pubarna öppnade under 2 december. Det innebär att drygt 12 000 pubar välkomnade gäster på nytt, men också att runt 36 000 fortsatte att hålla stängt.

– När branschen har investerat över fem miljarder i säkerhetsåtgärder för att bli Covid-säker, är det löjligt att så många tvingas att hålla stängt. Bland de pubar som har återöppnar finns dessutom en risk att de tvingas at stänga igen redan denna vecka för att de kommer at sälja så lite, menar Emma McClarkin på Britisk Beer & Pub Association.

Även Phil Whitehtead på Molson är kritisk till hur pubbranschen behandlas.

– Regeringens vägran att ge ett skäligt stöd till branschen gör att tiotusentals jobb riskerar att försvinna. Vi måste omedelbart få se ett stöd som på riktigt motsvarar den ekonomiska smäll som pubarna har tvingats hantera.