Okej med öl på bio – men inte på puben

Det kommer starka reaktioner från Storbritannien på de olika ölregler som gäller. Foto: Pixabay.

Att bara dricka en öl är okej på biografer. Men går du till en pub måste du också beställa mat för att få en öl. Det får pubägare att ännu en gång rasa mot den brittiska regeringen.

Storbritannien har under hösten infört hårdare restriktioner på grund av corona-viruset och bland annat infört olika nivåer för olika delar av landet.

Just nu ligger stora delar av landet på nivå två, vilket innebär hårda restriktioner. Men framför allt är det en sak som upprör de brittiska pubägarna.

Biografer och teatrar får nämligen servera öl utan krav på mat, men en matbeställning krävs numera för att få en öl på pubarna.

Ashley McCarthy, som driver puben Ye Old Sun Inn i Colton, trodde först att det handlade om fake news.

– Jag har inget att använda mot systemet, men nu kan du gå till nagelsalonger och du kan julhandla. Men du kan inte gå till puben för att dricka en öl, säger hon till sajten Morning Advertiser.

Organisationen British Beer & Pub Association har länge riktat kritik mot regeringens sätt att hentera de brittiska pubarna. Det här gör inte att VD Emma McClarkin blir på bättre humör.

– Regeringen visar ett totalt ointresse för vilken effekt deras regler och restriktioner har för vår sektor och för de tusentals jobb som finns, säger hon i ett pressmeddelande.

Såväl pubägare som ölorganisationer är nu oroliga för att detta ska skapa ännu en tröskel för de hårt kämpande pubarna att ta sig över.