Hanna tipsar dig om sina ölfavoriter

Hanna Gustavsson tipsar om sina favoritöl på Systembolaget. Foto: Montage.

Helgen närmar sig med stormsteg och då passar det bra med lite tips om spännande öl på Systembolaget. Den här gången är det Hanna Gustavsson som bjuder på sina favoriter.

Hanna Gustavsson är festivalgeneral för Brewskival och givetvis kommer det med ett öl från Brewski på hennes lista. Men det blir en bra blandning när hon presenterar sina fyra öl.

Beerbliotek A Moment of Clarity, 330 ml, 24,90 kr, 4,7 %, Session-IPA
– En riktig session öl från Beerbliotek, välbryggd men inte alltför mycket som sticker ut, balanserad, lättdrucken. De gånger jag är på Systemet slinker det nästan alltid ner en eller fler av denna.

New Sweden IPA, 330 ml, 23,90 kr, 6,2 %, India pale ale
– Ännu ett öl som jag kan dricka precis när som helst och hur ofta som helst. Blir aldrig trött på den. Så välbalanserad! Beska, fruktighet, toner av grapefrukt som jag älskar.

Brewski Mangofeber DIPA, 330 ml, 38,90 kr, 8,0 %, Imperial/Dubbel IPA

– Det här var en go-to öl för mig långt innan jag började jobba för Brewski, och är det fortfarande. Jag tycker fortfarande att mango och humle i denna gifter sig på ett sätt som ger något nytt, 1+1=3 i det här fallet. Gott om beska, massor av fruktighet, lätt att älska.

Lindemans Cuvée Réne, 375 ml, 44,90 kr, 6,0 %, Gueuze.
– Ska det drickas surt så är det hit jag går, om och om igen. Balanserat, syrligt, komplext, klassiskt. Lagom storlek för en person och ett bra pris. Det finns nog bättre lambic att köpa, men den här är speciell för mig. En av de första jag verkligen älskade, och den slinker ner så lätt, både korgen och i strupen.

Här är de som tipsat om öl tidigare:
Irina Carléns öltips
Alex Eks öltips
Jan-Erik ”Janko” Svensson öltips