Irina fixar öltips inför helgen

HELGENS ÖLTIPS

Irina Carlén tipsar om favoritöl på Systembolaget. Foto: Montage.

Helgen närmar sig och då passar det bra med dryckestips inför helgen. Den här gången är det Irina Carlén som bjuder på tips.

 

Irina Carlén är bland annat en av medlemmarna i Secret Sisters och här är de fyra öl från Systembolaget som hon vill rekommendera.
 
Oppigårds – Hedemora Porter, 19:50, 330 ml, Torr porter och stout
Nu på väg in i höstrusket kommer i alla fall jag ofta hem helt frusen och trött. Då känns det så nice att ha en riktigt bra porter i kylskåpet att värma upp sig med. Oppigårds hittar verkligen balansen mellan komplexitet och tillgänglighet i denna mellanstarka mörka öl. Perfekt framför Netflix med en alldeles för stor förpackning glass i famnen.
 

Hyllie – Hyllipan IPA,  34;50, 330 ml, India pale ale

Väntar du gäster på middag och sliter med matlagningen i köket? Isåfall är du förtjänt av en matlagningsbira! Hyllie levererar en allsidig IPA med fint avvägd beska tillsammans med amerikansk humle. Hög hinkabilitet!
 
Stockholm Brewing – Valor, 89;40, 750 ml, Övrig syrlig öl
Jag har ingen aning om vad som till slut hamnade i grytan men i glaset vankas välkomstdrink i alla fall. Med halva håret i papiljotter och ett örhänge någonstans under soffan möter jag gästerna i dörren med varsin flöjt från Stockholm Brewing. Lätt, friskt med aprikos och funk så de har något att prata om medan jag tar på mig strumpbyxorna åt rätt håll. Storflaskan ser till så att jag hinner få en slurk jag med, något jag ser fram emot med glädje.
 

Brekeriet – Vild Rouge, 54,00;-, 375 ml, Övrig syrlig öl

Ok jag erkänner. Öl är funktionellt och när middagen är över och vi alla häller oss i soffan redo för en kväll med musik och skitsnack passar Brekeriets vildserie fenomenalt. Rouge följer de kulinariska höstupplevelserna elegant med mörk frukt och fin fatkaraktär inlindad i mjuk bärighet. Syran? Den gör sig riktigt fin tillsammans med eventuella desserter (om vi orkar). Hösthelgen är här!
 
Här är de tidigare öltipsen: