Mattias ger dig tips om öl till helgen

HELGENS ÖLTIPS

Mattias Hallberg presenterar sina favoritöl på Systembolaget. Foto: Montage.

Mattias Hallberg är hembryggare under namnet Trollrunans Bryggeri och är en stark förespråkare av humlebomber. Här presenterar han sina favoritöl.

 

När Beernews tog kontakt med mig och frågade om jag ville tipsa om öl till helgen blev jag både glad och nervös. 

Hur skulle lilla jag ta över stafettpinnen efter Peter M Eronsons utmärkta och detaljerade tips förra veckan?! 

Efter lite grubblande så kom jag fram till att det får bli ett litet enkelt Troll-Tips om hur jag skulle vilja ha det.

Fredag, efter en lång svettig dag på jobbet så kommer jag hem till familjen och då blir det tillagning av tacos. Under matlagningen öppnar jag en perfekt tempererad ”Jean Claude Van Gott” (330 ml, 39,90 kr, 6,9 %, New England IPA/Hazy IPA), en härligt humlejuicig, marmeladig och krämig Neipa som Morgondagens har kokat ihop med de skickliga hembryggarna Automagiskt bryggeri, Sestervikens bryggeri och Herr Eriklikesbeer. 

Lördag eftermiddag kommer det sitta fint med två fräscha öl. 

Jag börjar med en krispig, lättdrucken ”A Moment Of Clarity” (330 ml, 24,90 k, 4,7 %, Session IPA) från Beerbliotek. Den funkar i alla lägen, både som törstsläckare i solen eller som en chill sofföl framför teven. 

Sedan går jag över till något jag skulle kunna kalla för min husöl, ”New and Improved” från Stigbergets bryggeri (440 ml, 43,90 kr, 6,5 %, New England/Hazy IPA) , en fräsch och fint humlad IPA som jag knappt kan ta bort näsan från. Till slut tar jag första klunken och brister ut i ett GOTT!

Söndagsstouten kommer vi till när helgen nästan är slut och där ska jag faktiskt tipsa om en öl jag själv vill testa. Har läst en del fina recensioner om den och det är ”Punch Praline” (330 ml, 13,0 %, 65,00 kr, Imperial Porter/Stout) som Dugges har skapat. En Imperial Stout på mäktiga 13 procent som har en dragning åt rom, choklad och sötma. Låter som en perfekt öl att sitta och sippa på en söndagskväll framför några gamla avsnitt av antikrundan.

Ha en trevlig helg alla därute!