Daniel glad att snart ha skitåret bakom sig

Sommar 2021.

Daniel Eriksson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Daniel Eriksson tycker att alla mindre svenska bryggerier ska vara stolta över sitt senaste år. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

Eriksson är grundare till Halmstad Brygghus och här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Alla mindre bryggeriet har tagit extra stryk i pandemin jämfört med de större drakarna så jag vill ge kudos och en rejäl klapp på axeln till alla kollegor som krigat sig igenom det skitår som vi nu så sakteliga lämnar bakom oss.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Ja, men det kommer nog ta en lång tid innan vi återgår till ett beteende som vi hade innan pandemin. Jag tror att krogbesökare i större utsträckning kommer att välja att sitta utomhus än inomhus till exempel men med det sagt så hoppas jag att krogbranschen återhämtar sig så snabbt som möjligt nu efter allt den varit genom.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Vi har några härliga lanseringar nu i sommar som jag ser fram emot lite extra. Det och att vi äntligen kan rulla igång våra uppskattade ölprovningar på bryggeriet.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Oj då. En lager, en pale ale och en belgare så jag får lite spridning. Givetvis småskaligt och närproducerat om möjligt; Dugges Pils, Pale Ale från Waxholm och så slutligen en Duvel som är en av undertecknads husöl.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Moules frites med en belgisk blond, utan tvekan.