Josefine har njutit av efterlängtade ölstilen

Sommar 2021

Josefine Törnqvist svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Josefine Törnqvist har äntligen fått sin favoritölstil i Sverige. Det och mer berättar hon om i vår sommarserie.

 

Josefine jobbar på importföretaget Brill och är även grundare av Ölgäris. Här är alla hennes svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Hela den svenska ölscenen imponerar på mig, wow vad många bra bryggerier vi har! I alla stilar. Jag kan inte peka ut något bryggeri som imponerat extra men däremot är nog Stigbergets Dark Mild det öl som imponerat mest. Jag har längtat efter en Dark Mild länge och den här är otrolig!

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Det är jag övertygad om. Även om vi till en början kommer att lida av kollektiv bacillskräck tror jag innerst inne att vi alla längtar efter att trängas på immiga barer, kramas med nyfunna vänner och dricka ur varandras glas. Däremot är jag rätt tveksam till att det fullt ut kommer att bli verklighet redan nu i höst…

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– En låååååååång semester med mitt barn! Dalarna, Härjedalen, Stockholms skärgård och Gotland. Har semestrat lite grann från ölen också om jag ska vara ärlig och druckit mer vin. Men nu är jag tillbaka – och ölsugen!

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Jag ser framför mig att jag strandats på Stora Karlsö utanför Gotland. En karg ö där det kan blåsa ordentligt. Det är tidig höst och kallt som satan. Regnet piskar och jag har tagit skydd i fyrvaktarbostaden. Nejmen då hoppas jag att jag fått med mig min nyförälskelse Dark Mild från Stigbergets – fyfan vad gott. Och gärna ett Barley Wine att värma mig med och bli lite full på. Kanske Fjäderholmarnas Heavy Fuel eller till och med Lervig Paragon? Sen till dagen efter, när vinden mojnat och det har slagit om till rena sensommarvädret, tar jag en #DIPA från To Øl i solen medan jag väntar på att bli räddad.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Ostron och porter.