Nu blir det rusning till This is Hows bar

När löpningen är avklarad blir det öl på This is Hows Taps & Tacos.

I Mikkellers anda startar nu This Is How en egen löparklubb för de som vill svettas lite för att förtjäna bärsen.

Mikkeller Running Club känner nog många till. Den startade 2014 och finns på flera orter i Sverige. Men inte norrut. Så Gustaf Ahlin och de andra på This is How bestämde sig för att starta en egen i Piteå.

– Mikkeller Running Club var en form av inspiration. När jag fick frågan från några lokala löpare om vi ville dra igång det här nämnde de Mikkeller som exempel. Men det finns ju inget sånt i norra Sverige. Sen tyckte de att det var kul att göra det på lokal nivå i stället, säger Gustaf.

Tanken är att man precis som medlemmarna i Mikkeller Running Club springer först och dricker öl efteråt.

– Vi har ju en egen bar nu som vi kan använda som start- och avslutningspunkt, berättar Gustaf.

Gustaf Ahlin ska själv vara med och springa: ”Längst bak i ledet …”

Nu på torsdag är det premiär, då det först blir ett informationsmöte, sen löpning och slutligen öl i baren. Deltagarna delas upp i en avancerad grupp och en grupp för dem som bara vill komma igång.

Gustaf själv tänker sig den senare gruppen.

– Längst bak i ledet … Jag har tränat alldeles för lite. Jag tränade löpband på gym innan men det föll bort på grund av pandemin. Så det känns kul även för mig att komma igång.

– Det är svårt att hinna med att motionera på grund av jobbet, även om jobbet i sig innebär motion, för man rör på sig rätt mycket. Det ska bli roligt att göra det i en grupp tillsammans, då blir det av känns det som.