Daniel lämnar sitt brygghus för Krönleins

Det blev drygt tio tuffa år med Halmstad Brygghus för bryggmästaren Daniel Eriksson, och det är med vemod som han nu lämnar företaget för att återigen ta anställning på ett storbryggeri.

Krönleins bryggeri i Halmstad genomgår, sedan ett antal år tillbaka, omfattande renoveringar där bryggeriet både ska automatiseras och effektiviseras. Ett arbete som Daniel Eriksson, nyutsedd bryggmästare och teknisk chef, nu kommer att vara med och slutföra.

 

– En del arbete är redan utfört av den tidigare bryggmästaren, medan visst arbete kvarstår och ligger i närtid. Att jag kommer in i det här skedet och får fortsätta modernisera bryggeriet känns superspännande, säger Daniel Eriksson.

 

Företagets vd, Carl Krönlein, är mycket nöjd med rekryteringen och menar att Daniel blir en tillgång i många olika led.

 

– Vi är mycket glada att Daniel vill börja som bryggmästare hos oss. Det kommer definitivt vara en kompetensförstärkning och vi ser fram emot vårt framtida samarbete med att utveckla allt från den tekniska utrustningen till nya ölsorter och personal. Daniel kommer att jobba med all öltillverkning men även vara ett stöd för vår andra dryckestillverkning, från produktion hela vägen till konsumentens smakupplevelse, säger han.

 

Daniel Eriksson, som i många år arbetade på Carlsbergs bryggeri i Falkenberg, innan han själv kastade sig ut och drev ett mindre hantverksbryggeri, har saknat att vara en del av ett större sammanhang.

 

– Som mikrobryggare är man väldigt ensam, på gott och ont, och de senaste åren, med alla utmaningar, har varit otroligt tuffa och slitit hårt. Jag ser verkligen fram emot att börja i augusti, säger han.

 

I samband med att han börjar på Krönleins lämnar han också Halmstad Brygghus, ett bolag han grundade för drygt tio år sedan. Bryggeriet har de senaste åren brottats med likvida problem till följd av sviktande försäljning i kombination med ökade råvarupriser och två alkoholskattehöjningar.

 

– För att lösa situationen tvingades jag till en nyemission där nya ägare togs in. Detta möjliggjorde, förutom att lösa den likvida situationen, även att bryggeriet kunde investera i en burktappningslinje. När nu burklinjen är uppe och snurrar slumpande det sig så att tjänsten på Krönleins som bryggmästare blev vakant, och det passade mig bra i tiden att byta tjänst, säger Daniel Eriksson och avslutar:

 

– Ägarbytet medförde även organisationsförändringar som medförde förändringar på min roll på brygghuset. Därför väljer jag att lämna och önskar de nya ägarna ett stort lycka till med att driva brygghuset vidare.

 

Halmstad Brygghus kommer att drivas vidare som tidigare.