Lisa fixar helgens bästa öltips

Lisa Snellström fixar med helgens öltips. Foto: Montage.

Snart är det helg och då passar det bra med lite kul öltips. Här är Lisa Snellströms favoriter på Systembolaget.

Lisa är bland annat ordförande i Sällskapet Malte och en känd profil på Malmös ölscen. Hon tipsar om fyra öl som hon själv gärna njuter av under en helg.

Yeti (1667) 355 ml, 41,90, 9,5%

Mörkisar (ett vitt begrepp i min värld som jag använder ofta, stout, porter – tja vad du vill som är mörkt) är de öl som jag ofta siktar in mig på, inte minst nu när det är mörkt, grått och snart kallt. En favorit som ofta återkommer är Yeti från Great Divide, en härlig imperial stout med stora smaker – choklad, kaffe, humle – och en massa annat godis. När jag tidigare jobbade med kollegan Timo fanns alltid denna med i beräkningen när vi tog en söndagsöl, själv kombinerar jag gärna denna med en bit chokladtryffel.

Omnipollo Levon (1693) 750 ml. 49,90, 6,5%

Grymt öl till matbordet. Istället för att sätta fram några olika öl när man, förr i tiden, hade middagsgäster räcker det att ställa fram denna. Passar till allt och lite till, plus i kanten är att det är en stor flaska så den tar inte så stor plats på middagsbordet.

Bearded Rabbit Blueberry Christmas Story (35214) 330 ml. 45,00, 10%

Just den här har jag inte testat, men sedan jag provade Dark Horse ”Tres Blueberry Stout” första gången för 10 år sedan, kommer jag fortsätta leta tills jag hittar en som smakar precis som mormors nygräddade blåbärspaj gjorde. Detta kommer bli nästa försök.

Matters of Perspective (11733) 330 ml, 39,90, 6,6%

Sedan något år sedan är ett av mina favoritbryggerier Buxton. Jag tror inte jag testat något som inte fallit mig i smaken, och finns det på fat är det alltid den första ölen jag intager. Råkar ni på någon av deras fatlagrade imperial stouts, testa! Ni kommer inte bli besvikna och förmodligen blir det även påfyllning av densamma.