Lisa vill lyfta fram pionjärbryggeriet

Sommar 2021

Lisa Snellström svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Lisa Snellström hyllar ett bryggeri som varit med länge, och ser fram emot en ny fatlagrad stout. Det och mer berättar hon i vår sommarserie.

 

Snellström är bland annat ordförande i Sällskapet Malte i Malmö och här är alla hennes svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Ett av de svenska bryggerierna jag ofta återkommer till, speciellt då de ibland även ordnar lite cask till min stammiskrog i Malmö, är Nynäshamn Ångbryggeri. Alltid välgjort, gott och balanserat.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– I samma utsträckning när det gäller besökare, ja. Det som man lyckats få med restriktionerna är att man fått folk att inse att man kan gå ut tidigare på dagen, så vem vet – folk kanske stannar ute under längre tid på krogen när alla restriktioner lyfts? Kanske kommer alla de svartklubbar som ploppat upp under den här tiden bli färre så att krogarna som kämpar med alla medel för att överleva förhoppningsvis kunna börja göra så igen?

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Det bästa med sommaren generellt är värme och sol, god mat och dryck med goda vänner och släkt. Jag kommer satsa på det även denna sommar, och hoppas på att kunna träffa de man inte sett på en väldigt långt tid igen.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– 1. Sixtofer ”Oatmeal Stout” (som jag bara druckit en gång, en sista öl på väg hem från Argentina där man till slut hittat en mörkis som smakar så rackarns gott efter många vattniga öl – grymt!). 2. Pine Ridge, ser fram emot någon av deras kommande fatlagrade stouts, på fat från High Coast distillery då jag är väldigt svag för goda fatlagringar och sommarstugan ”CubaRo” ligger någon mil därirån. Med tanke på att jag är på en öde ö så får jag välja fatet från deras whisky ”Hav”, namnet på ölet kommer vad det lider. 3. Nynäshamns Ångbryggeri ”Bedarö Bitter”. Helt enkelt – mums!

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Oj. En enda kombo, svårt att välja… Eftersom jag kört på mestadels mörkisar med vad jag skulle ta med mig till en öde ö så får det bli en stout och en god, krämig och alldeles underbar chokladtryffel. Dessert kan man aldrig få för mycket av här i livet.