Ingen som utses till Skånsk Ölöppnare i år

Lisa Snellström berättar att det varit för få nomineringar för att utmärkelsen Skånsk Ölöppnare ska delas ut i år. Foto: Privatbild

Det blir ingen som får utmärkelsen Skånsk Ölöppnare i år. För få har nominerats för att någon ska kunna utses.

Utmärkelsen är tänkt att delas ut varje år, men med pandemi och därmed följande restriktioner har gjort det svårare att hitta kandidater.

– Du måste utmärka dig på något sätt det senaste året för att få det och det har varit svårt att göra under pandemin, säger Lisa Snellström på Sällskapet Malte, som delar ut utmärkelsen.

I vanliga fall brukar föreningen få in ett 20-tal förslag, i år kom bara fem och de flesta gällde samma person.

– Det är för lite, så vi har bordlagt det till i höst för att göra ett omtag.

Bland tidigare pristagare återfinns Jakob Koc, Rasmus Nilsson och André Bernhoff på Viistatha Bryggeri, Mikael Persson på Möllans Folkis och Thorsten Ekne på Beer Ditch.

I Skåne pågår just nu också Malmö Beer Week, också det i Maltes regi. Tyvärr har intresset inte varit så stort hos krogar och restauranger.

– Det har inte varit lika mycket som väntat, bland annat på grund av att MBCC varit samtidigt. Det har varit ett lägre deltagande och intresse för det hos krogarna.

Men ett event som inte påverkats är den traditionella tipspromenaden. På lördag är det dags för det populära eventet som i år involverar följande ställen: Beer Ditch, BrewDog Bar Malmö, Malmö Brewing Co, Peas & Honey Public House, Mikkeller Ramen to Biiru, Stormgatan – Taproom by Hyllie Bryggeri, Syltan kök & bar, The Bishops Arms Gustav, Malmö, The Bishops Arms Savoy, Malmö och The Green Lion Inn.

Nästa år är tanken att ölveckan ska flyttas tillbaka till sin ordinarie vecka i samband med Malmö Öl- & Whiskyfestival i mars.