Omnipollo fixar fest trots flygstrejken

Det blir ölfester med Omnipollo i Göteborg dagarna före MBCC även i år. Detta trots att flygstrejken skapat en del problem.

I fjol hade Omnipollo flera tap takeovers på sin bar i Göteborg dagarna före Mikkellers stora festival. Nu blir det samma sak även i år.

Flygstrejken hos SAS skapade en del problem och det är lite oklart om en del av de planerade ölen hinner komma fram, men Henok Fentie vågar utlova riktigt bra öl både under tisdagen och onsdag nästa vecka.

– På tisdagen blir det en blandning av nya öl och en del lagrat som vi hållit på. Tanken är att vi ska rotera mellan faten under kvällen. Onsdagen kör vi en tap takeover med Other Half både hos oss och på Brewers Beer Bar, säger han.

Det kommer också att bryggas öl under dagarna i Göteborg, och då kommer många av de mest hyllade bryggerierna i världen att vara på plats. Hos Dugges ska det bryggas en imperial stout tillsammans med Moksa och Bottle Logic.

Hos O/O bryggs sedan det sista ölet i serien Omniopolloscope, där många olika bryggerier varit inblandade i att brygga olika öl i ett års tid. Nu ska det bryggas ett humligt öl hos O/O och då kommer bryggerier som Cloudwater, Monkish, The Veil, Other Half, Stigbergets och Mikkeller New York att vara närvarande. Med i Omnipolloscope-projektet har även bland annat Trillium, Anchorage och Crooked Stave varit.

Kanske läge för Göteborgarna att inte åka för tidigt till Köpenhamn, där det också sker en hel del ölevents dagarna före MBCC. På torsdag fortsätter sedan Omnipollo sin intensiva vecka med att ha en tap takover på Mikkeller Viktoriagade i Köpenhamn.