Årets mest lästa artiklar på Beernews

2016 år är över och trots att Beernews inte startade förrän i september hann det bli en hel del artiklar, nästan 500 totalt.

Vissa blev mer lästa än andra och här listar vi dem från nummer 1 till 10.

”Hårdrocksstjärnan som blivit bryggare” blev årets mest lästa artikel. Den handlade om In Flames-stjärnan Daniel Svensson som ger sig på en ny karriär och blir bryggare. Odd Island heter bryggeriet och du kan läsa om det här.

Hårdrocksstjärnan som blivit bryggare

”Kalix får nytt bryggeri” blev en riktig snackis uppe i norr. Artikeln delades vilt och handlade om Johan Åkerman och Jenny Rönnbäck som startar nya bryggeriet Jämmerdalen.

Kalix får nytt bryggeri

Ännu en musikrelaterad artikel slog sig in på topplistan. ”Punkstjärnan tar klivet in i ölvärlden” handlar om Nikola Sarcevic, framgångsrik frontman i populära skatepunkbandet Millencolin, som nu ägnar sig åt Mikrofonbryggeriet.

Punkstjärnan tog klivet in i ölvärlden

När Reza Ganon i ”Klassiskt ölställe på väg mot försäljning” meddelade att han skulle sälja Tre Små Rum var det många som ville läsa. Reza engagerar i Göteborg.

Klassiskt ölställe på väg mot försäljning

Förra gången GBG Beer Week IPA hade bryggts för första gången blev det uppståndelse när vi avslöjade att ”Sveriges godaste IPA släpps på nytt”.

Sveriges godaste IPA släpps på nytt

I ”Oppigårds gör jättesatsning” skrev vi om hur dalabryggeriet ska nå sju miljoner liter per år.

Oppigårds gör jättesatsning

”Rockstjärnan som startar bryggeripub”. Ja en musikbryggare till. Thomas Emblad, sångare i Fatal Smile, startar bryggeripub i det gamla Slakthusområdet vid Johanneshov i Stockholm.

Rockstjärnan som startar bryggeripub

GBG Beer Week 2016 har ju som bekant tappats för sista gången nu strax före årsskiftet. Men det kommer mer, fast inte från Stigberget. Det skrev vi om i ”De brygger Gbg Beer Week 2017”.

De brygger Gbg Beer Week 2017

”Succéfestival kan läggas ned” Den dystra rubriken lockade många läsare. Det handlar om SMÖF och bristande återväxt bland arrangörerna.

Succéfestival kan läggas ned

Svenskt bryggeri tvingas byta namn? Den handlade om bryggaren Fredrik Lennström som har överklagat ett beslut om att hans varumärke ”Ä.K.T.A öl” samt de båda ölnamnen Swepa och Ipale inte får användas.

Svenskt bryggeri tvingas byta namn?