Brasiliansk bryggare redo för utmaningen

Från Brasilien till Göteborg. Bernardo Gava tog ett stort steg i livet när han anställdes av Spike och Mohawk.

– Det ska bli kul att få jobba med de här killarna, säger han.

Beernews berättade häromdagen om samarbetet mellan Spike och Mohawk. En av de gemensamma nämnarna blir just Bernardo Gava, som blir anställd av båda bryggerierna.

– Det blir en utmaning för mig både personligt och i yrkeslivet. Det känns spännande att vara med om något nytt och det kommer vara en väldigt bra erfarenhet för mig, säger han.

Gava är uppväxt i Brasilien där hans familj driver ett mikrobryggeri. Efter att ha jobbat där en tid hamnade han i Tyskland. Där studerade han i sex månader och är nu utbildad bryggmästare.

Efter utbildningen hamnade han i Brasilien för att sedan återvända till Tyskland igen. Och strax före jul landade han i Göteborg.

– Jag har hittat ett provisoriskt boende, jag har aldrig varit med om att det ska vara svårt svårt att hitta någonstans att bo, säger han.

Hans kontakter med svensk öl har varit ganska få innan det här jobberbjudandet dök upp. Han besökte Stockholm Beer & Whisky Festival i höstas och imponerades då av utbudet.

– Jag fascinerades av både hur mycket svensk öl det fanns och att de höll en hög kvalitet, säger han.

Han berättar att han gillar att jobba med fatlagringar och eftersom han har italienska rötter ligger öl från Italien honom varmt om hjärtat.

– Men jag har inte någon favoritöl eller någon favoritstil. Jag gillar all öl som är välgjord, påpekar han.

Mats Wessberg på Spike är mycket nöjd med att ha lyckats locka Bernardo Gava till Sverige och Göteborg.

– Han är mycket kunnig och kommer att tillföra massor. Han har redan börjat att jobba med förbättringar i våra processer, säger Wessberg.