Klassiskt ölställe på väg mot försäljning

Foto: Ronny Karlsson. Reza Ganon är på väg att sälja Tre Små Rum.

Foto: Ronny Karlsson.
Reza Ganon är på väg att sälja Tre Små Rum.

Ett av Göteborgs klassiska ställen för ölnördar är på väg att säljas. Troligt är att en affär blir klar under nästa år.

Det är Reza Ganon på Tre Små Rum som efter 19 år bestämt sig för att trappa ner.

– Jag älskar ölvärlden och de människor som finns där. Men jag har jobbat sena kvällar sex dagar i veckan i 19 år nu, säger han.

Ingen affär är ännu klar men diskussioner förs. Reza kommer att ha en del krav på en ny ägare för att låta affären bli verklighet.

– Jag vill att en hel del ska vara som det är nu, åtminstone till en början. Det kommer att ta tid innan något är klart.

Planen är att sälja sitt bryggeri på 200 liter i köket på baren i samma affär. Däremot kommer han att behålla det större bryggverk på 800 liter som köptes in för en tid sedan.

– Jag vill ha det bryggeriet och göra folköl och lättöl där. Jag hoppas kunna göra öl som folk vill ha till maten hemma och säljer gärna growlers på bryggeriet, säger han.

När det gäller öl är det två helt skilda världar om man jämför då med nu. Ölvärlden har minst sagt förändrats.

– När jag tog över var det ett kafe i den här lokalen och från början gjorde jag det till en vinbar, säger han.

Men i början av 2000-talet gjordes stället successivt om till en ölbar. Till stor del för att Reza började att gilla belgisk öl.

– Jag hade sex kranar från början, två av dom var Stella Artois som var min stor stark då. Men så fort det bar sig med andra öl tog jag bort den, säger han med ett leende.

De här var en tid när öl inte var lika självklart som i dag.

– Det fanns dom som undrade vad jag höll på med när jag tog in Duchesse De Bourgogne.

När det började att hända saker med små svenska bryggerier var han inte heller sen att haka på. Närke Kulturbryggeri fanns tidigt på hans kranar och även Dugges fanns att köpa på Tre Små Rum när bryggeriet var ganska nytt.

Tills vidare driver han Tre Små Rum vidare, men om affären går i lås är han inställd på att bara brygga öl någon gång under nästa år.

– 19 år är en ganska lång tid, säger han.

Mer från Göteborg: ”Det är före lön som det är värst i baren”