Spännande samarbete fortsatte i Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 6

Kyle Wolak och Sören Runge gillade det första smakprovet av Gbg Beer Geek.


 

Gbg Beer Geek är redan bryggd. Och i dag bryggdes American Cream. Samarbetsölen mellan Stigbergets och Mikkeller lär bli två eftertraktade öl.

För ett par veckor sedan var Stigbergets Bryggeri i Köpenhamn för att brygga med Warpigs, som drivs av Mikkeller tillsammans med Three Floyds. Då blev det en version av Stigbergets succéöl Gbg Beer Week. Med Warpigs husjäst har den förvandlats till Gbg Beer Geek.

Ett första smakprov av den ölen fanns med till Göteborg under onsdagen, och Beernews kan intyga att det smakade mycket lovande.

Mikkel Borg Bjergsö, grundare till Mikkeller, låg hemma sjuk och på plats i Göteborg fanns Kyle Wolak och Sören Runge. Wolak är bryggare på Warpigs och har ett förflutet på Three Floyds. Runge jobbar på Mikkellers huvudkontor och ansvarar bland annat för Mikkeller Running Club.

Det som bryggdes var American Cream, som blir Stigbergets tolkning av Mikkellers storsäljare American Dream.

– Det är alltid roligt att brygga öl tillsammans, och man lär sig något varje gång. Bryggerier gör samma saker på olika sätt och det ger inspiration, sade Kyle Wolak.

För Warpigs handlar samarbeten ofta om att bryggerier kommer till Köpenhamn. Framför allt gillar Mikkel Borg Bjergsö att ha besökare hos sig, efter att i ganska många år rest runt i världen och bryggt hos kollegor.

Det här var faktiskt första gången som Warpigs gör en extern samarbetsöl i Europa.

– Vi hoppas att båda ölen ska finnas tillgängliga i både Köpenhamn och Göteborg, sade han.

För Nils Hultkrantz på Stigbergets var detta förstås ett välkommet besök. Han gillade också iden med att göra nya varianter av befintliga öl.

– Det är alltid kul att ta ett recept från ett bryggeri och sedan flytta det till ett annat bryggeri. Det blir som att vi lägger vårt filter på en känd Mikkeller-öl, sade han.