Petri retar öljätten med guldvarumärket

Petri Karhukorpi fått registreringsbeviset för Westmanlands Guld.

Petri Karhukorpi på Coppersmith’s fått varumärket Westmanlands Guld godkänt. Nu är frågan om och när öljätten Spendrups ska reagera.

Tidigare i vår tog Karlstadsbryggeriet Good Guys beslutet att ändra namn på sitt öl Värmlands Guld till Värmlands Export efter påtryckningar från Spendrups, eftersom det liknande Norrlands Guld.

Petri Karhukorpi på Coppersmith’s reagerade på det och bestämde sig för att ta upp striden och skickade in en ansökan om att registrera varumärket Westmanlands Guld.

– Det är bara skrämseltaktik från de stora, de skickar en bunt papper och skrämmer andra. Det är inte olagligt, men jag tycker att det är ovärdigt, sa han då till Beernews.

I går fick han registreringsbeviset från PRV och la upp det på sociala medier med texten ”Alltid retar det någon …”

Spendrups valde att inte kommentera Coppersmith’s ansökan tidigare, men vi får kanske anledning att återkomma om och när Spendrups agerar. Inte heller har de hört av sig till Coppersmith’s.

– De har givetvis ett dilemma. Ett, kan de låta bli att agera? Nej, egentligen inte, eftersom de har redan börjat med Good Guys. Två, om de börjar bråka vet de att de får motstånd och en massa badwill. Tre, om de förlorar mot mig kommer det att bli en rejäl prestigeförlust. Frågan är om det inte är klokaste för dem att låta bli, säger Petri Karhukorpi idag.

– Sen vet de att jag förbereder rättsliga åtgärder mot dem, efter att Konkurrensverket har gjort sitt. Spendrups har fått sten i skorna.