Omnipollo lockade vänner till Göteborg

Bildspel

Bild 13 av 14

Ryan Dowdle, Tyler Astl och Broseph Connor var trion från Angry Chair som var på besök i Göteborg.

Några av världens mest omtyckta bryggerier fanns på plats hos Dugges under onsdagen. Anledningen var att Omnipollo bryggde ett av sina specialöl i serien Omnipolloscope.

Det var en hel del kända ansikten som dök upp hos Dugges när det var dags att brygga en tung imperial stout i serien Omnipolloscope.

Först på plats var hembryggaren Dave Strachan, som var med och bryggde superpopulära ölet Lorelei och som nu alltså var tillbaka i Stockholm.

– Kul att vara tillbaka och att få vara med och brygga med alla dessa bryggerier, sade han.

Efter hand dök det sedan upp fler bryggare, från Evil Twin, Angry Chair, Siren och 3 Sons. Med i jobbet med receptet har även Cycle och Bottle Logic varit.

– Jag satt och drömde om vilka bryggerier som man helst skulle vilja ha med på en collab av en imperial stout och det var de här bryggerierna som dök upp. Det här blir kanske den roligaste av våra öl i Omnipolloscope, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Ölet blir det tyngsta och starkaste som någon bryggts hos Dugges, och dessutom ska det fatlagras. Från början var inte tanken att det skulle vara sockervadd i ölet, men en maskin fanns på Dugges Bryggeri. Det ledde till dagens klart flest glada miner när nyfikna bryggare gjorde sin egen sockervadd.

– Det ger oss mycket att brygga med dom bästa bryggarna i världen. Alla är öppna och om vi bara lär av oss en enda sak under den här dagen är det mycket värt, säger Fentie.

Valet att brygga ölet hos Dugges var också självklart.

– De är fantastiska och vi har samarbetet i två år nu. Här kan vi kontrollera bryggningen på detaljnivå. Det är magiskt att vi kan få de här dagarna i Göteborg och det är fantastiskt att alla ställer upp och kommer hit, säger Fentie.

Han avslöjar också att det kommer att bli en humlig variant i Omnipolloscope-serien. Där kommer bland annat bryggerier som Trillium, Monkish, Other Half, Beavertwon, Stigbergets och O/O att vara inbjuda.

Här ovan ser du bilder från bryggningen.