Hip-hopgruppen som satsar på egna öl

Hip-hopgruppen Nappy Roots har varit med länge och bland annat varit Grammy-nominerade två gånger. Nu ger man sig in i ölbranschen också.

Nappy Roots bildades redan för drygt 20 år sedan och har genom åren blivit en favorit för många rap- och hip-hopälskare.

Två gånger har bandet varit Grammy-nominerade och deras mest kända låtar är Good Day, Po Folks och Awnaw.

Nu ska bandet dessutom ge sig in i ölbranschen. Deras intresse för maltdrycken har växt genom åren och under en period var man hembryggare under namnet Atlantucky. Då gjordes också två öl tillsammans med bryggeriet Monday Night Brewing.

– Det är ovanligt för hip-hopgrupper att satsa på craft beer men det är vår passion och skapar en bra möjlighet för våra fans att komma ännu närmare oss, säger Fish Scales, en av bandets grundare.

Nu är det dags för två nya samarbeten. Hos Against The Grain har man bryggt en golden ale med vattenmelon och den ska få namnet Watermelon, Chiquen & Gritz.

Det andra samarbetet gjordes med Monday Night Brewing och det blir en fatlagrad imperial stout med namnet The Humdinger.

– Vi har utvecklat smakprofilerna på vårt eget lilla bryggverk och är laddade inför att dela med oss av två favoriter till allmänheten, säger Scales.