Nu avslöjar vi vad ni läst mest del 3

Varje vecka fram tills vårt jubileum den 12 september publicerar vi vilka artiklar som har lästs mest under de här fem åren. Foto: Pixabay/Montage

Nu när Beernews femte år snart är till ända är det dags att summera lite. Så vad har ni läst under de här åren? Det kommer vi att presentera i en topp 50-lista.

Totalt har nästan 15 miljoner sidor visats på beernews.se från september 2016, vilket gör oss både häpna och tacksamma. Ingen av oss kunde drömma om en sån utveckling. Och det som har lästs mest är svårt att kategorisera, för här finns både högt och lågt.

Vi publicerar listan bakifrån för att hålla upp spänningen, idag har vi kommit till plats 40 till 36.

40: Här är bästa ölen bland nyheterna

På plats 40 avslöjar vi vad Systembolaget lanserade för öl i lokala sortimentet. Det gör vi ofta men denna gång drog visningarna iväg mer än vanligt. De 10 227 som läste artikeln fick bland annat reda på att Brewsky släppte Blueberry Pie och Brekeriet Ruby Gems.

39: Monks har förlorat sitt alkoholtillstånd

I novembermörkrets Stockholm anno 2017 blev det än mörkare för Monks Café när de förlorade tillståndet på flera barer. 10 337 personer ville läsa om det och platsen är alltså 39.

38: De är Systembolagets tre bästa butiker

Det blir ofta många visningar när vi skriver om Systembolaget. Så blev det också när vi skrev om att butiken i Liljeholmen i Stockholm blev årets butik. Årets höjdpunkt tyckte Systembolagets VD Magdalena Gerger och vi var rätt nöjda med när vi såg att så många som 10 474 personer hade lagt artikeln på 38:e plats.

37: Kravet: Stäng Systembolaget

Systembolaget dyker upp även på 37:e plats. Denna gång tillsammans med en annan klickmagnet, IOGT-NTOs yngre kämpar i Ungdomens Nykterhetsförbund. Stäng Systembolaget i coronatider var budskapet i rubriken, som 10 867 klickade på.

36: Ölhaken du inte ska missa i Köpenhamn

På den tiden ölfestivaler inte bara fanns i historieböcker och framtidsdrömmar tipsade MBCC-utmattade svenskar om vart de skulle ta vägen efter festivalen. Mikkeller låg både etta och tvåa på den listan. 10 927 personer var intresserade och artikelns plats i vår lista blev 36.

Tidigare på listan:

Plats 50 till 46

Plats 45 till 41