Henric lyfter fram Göteborgsbryggeri

Sommar 2021

Henric Byström svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Dags för Henric Byström i vår sommarserie. Han lyfter fram ett Göteborgsbryggeri och bjuder på flera sköna öl- och matkombinationer.

Byström är kommunikationschef på Carlsberg Sverige och här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Om jag inte ska säga det lilla bryggeriet som jag själv jobbar för så blir det nog Stigbergets i Majorna. Förutom att jag verkligen gillar Göteborgshumor så har bryggeriet levererat bra, intressant och snygg öl under lång tid. Under året har de fortsatt med ett högt tempo av nya lanseringar, lyckats hålla i och hålla öppet på Stigberget Fot på Götgatsbacken, satsat på folkbärs och direktförsäljning, och lanserat en ”lågprisöl”.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?
– Vi är väl alla riktigt trötta på pandemin och ser fram emot ett mer normalt och socialt liv där man kan träffas över en öl eller två. I det korta perspektivet kommer det nya normala inte vara som innan pandemin, men över tid kommer vi återigen vidga våra sociala bubblor och då kommer vi uppskatta restauranglivet än mer, med senare kvällar och större dricks.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

 – Spruta nummer två, att hemestra med familjen och att fira tioårsjubileet för Ölets Dag som jag back in the days var initiativtagare till.

5. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?
– Om jag är där en dag eller två blir det; Brooklyn Chocolate Stout, Carnegie 175 jubileumsporter (jag har sparat några flaskor), Jacobsen Saaz Blonde.

– Om jag är där på obestämd tid blir det; Carlsberg HOF, Kellerbier från Nya Carnegiebryggeriet & Carnegie Porter.

6. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?
– Klassikern kladdkaka med grädde tillsammans med porter är aldrig fel. Jacobsen Christmas Naked Ale (som man sparar från julen innan) till Gåsamiddagen är ultimat. 1664 Blanc till Cevichen är perfekt. Och en burgare med pompa tillsammans med en balanserad ljus lager som Juvelpilsner från Eriksberg är aldrig fel.