Ölhaken du inte ska missa i Köpenhamn

Himmeriget räknas som ett av Köpenhamns bästa ölställen. Foto: Ronny Karlsson.

Det lär bli många svenskar i Köpenhamn den här veckan när Mikkeller Beer Celebration Copenhagen genomförs. Här har du de tio bästa ölställena i Köpenhamn.

Listan som är hämtad från sajten ratebeer.com domineras av olika ställen där Mikkeller är inblandade. Bland annat toppar deras barer listan dubbelt. Men en hel del andra ställen finns också med på listan. För dig som tröttnar på MBCC eller kanske inte har biljett finns det gott om bra alternativ i Köpenhamn.

Dessutom misstänker vi att många av er åker till Köpenhamn före fredag, då MBCC inleds.

Här är hela listan:

1. Mikkeller&Friends

Stefansgade 35.

Mikkellers bar ute på Nörrebro är ett måste under Köpenhamnsbesöket.Med 40 olika fatöl är det nästan omöjligt att inte hitta något spännande här. Ofta mycket folk men det få man förstås räkna med på Köpenhamnsa högst betygsatta ölställe.

2. Mikkeller Bar

Victoriagade 8 B-C.

Mikkellers första bar och den håller fortfarande måttet. 20 fatöl och en imponerande flasklista. Ganska gott om uteplatser så det är bara att hoppas på fint väder. Annars blir det riktigt trångt i den lilla källarlokalen.

3. Himmeriget.

Aaboulevard 27.

Också ganska litet men här brukar ölnördarna trivas. De tio fatölen brukar vara spännande och flasklistan är av yttersta toppklass. Räkna med att få betala en del för de mer exklusiva flaskorna bara.

4. Ølbutikken

Istedgade 44.

Klassisk ölbutik som varit med i ganska många år nu. Belgiska lambics, amerikanska öl av alla de slag och förstås en hel del danskt. Här är det lätt att bli kvar en ganska lång stund.

5. Mikkeller & Friends Bottle Shop

Torvehallerna, Hal 1, E4.

Den här butiken låg tidigare i anslutning till Mikkeller & Friends på Nörrebro, men har nu flyttat och är en egen enhet. Högklassig ölbutik med brett utbud.

6. Fermentoren

Halmtorvet 29 C.

Riktigt mysig ölbar några minuters promenad från Mikkeller Bar på Vesterbro. En ganska stor uteservering och en mysig bardel som dessutom har bra variation på ölen.

7. Taphouse

Lavendelstraede 15.

Här är det i alla fall inte svårt att hitta ny öl. Men kanske svårt att välja. 61 kranar finns det och det brukar vara bra variation på de olika ölen. Ligger nära Rådhuspladsen, kan dra mycket folk men är ganska rymligt i jämförelse med andra Köpenhamnsbarer.

8. Ølbaren

Elmegade 2.

En ganska liten bar ute på Nörrebro. Hög mysfaktor och ett bra ölutbud.

9. Koelschip

Stefansgade 35.

Granne med Mikkeller&Friends och här är det suröl som gäller. En hel del olika lambic finns att köpa och det lär vara mycket folk här när ölnördar från hela världen flyger in till MBCC.

10. Øl & Brød By Mikkeller

Victoriagade 6.

En ganska nyöppnad restaurang med fokus på smörrebröd. Här finns också tio kranar och ölutbudet brukar vara bra. Ganska litet, kan vara klokt att boka om man vill äta här.