Spännande söndag på Tour de Gueuze

Bildspel

Bild 1 av 13

Armand Debelder är kanske den mest kände av alla lambictillverkare i världen. Här serverar han Armand&Gaston.


 

Om man gillar suröl är Tour de Gueuze bland det bästa man kan göra i Belgien. I dag var det dags igen.

Tour de Gueuze är en stor ölfest där lambicbryggerierna i utkanten av Bryssel håller öppet en helg och bjuder in folk för att dricka deras olika öl. Med tiden har Tour de Gueuze blivit mycket populärt och det här året var förstås inget undantag från det.
Vår resa startade på 3 Fonteinen och kanske var det så att vi startade med det bästa direkt. Flera busslaster med människor gjorde köerna långa men ölet gjorde ingen besviken. En ny suröl med körsbär som var döpt till Robijn var en fantastisk upplevelse och som vanligt var allt från detta bryggeri mycket välsmakande
Nästa stopp var hos Oud Beersel som dagen till ära hade gjort fem olika samarbetsöl med olika bryggerier. Norska Lindheims Fifty Fifty var kanske den bästa och bjöd på en skön balanserad syra.
Hanssens blev nästa stop och där var det riktigt mycket folk. En 100 procent Scharbeekse Kriekenlambic blev favoriten bland flera goda öl.
Så här fortsatte det under hela dagen och det är fullt förståeligt att detta är mycket välbesökta evenemang. Det är proffsigt arrangerat och ölen är genomgående av yppersta klass.