Bertwig tog belgiska festen till Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 15

Jonas Bertwig var den som arrangerade de olika provningarna med öl från 3 Fonteinen i Göteborg i helgen.

Flygen till Bryssel ställdes in. Då tog lambicälskaren Jonas Bertwig kontakt med 3 Fonteinen. Resultatet blev en egen variant av Open Beer Days i Göteborg i helgen.

Bertwig har ett antal gånger varit hos 3 Fonteinen och lärt känna den nya ledningen. Hans plan var egentligen att tillbringa den här helgen just hos 3 Fonteinen, men det blev problem när flygen till Bryssel ställdes in för ett par veckor sedan.

– Jag vacklade en hel del om vi jag skulle åka eller inte.

Till slut togs beslutet att inte åka, men de goda kontakterna med bryggeriet bar frukt.

– Jag frågade dom om det gick att lösa så att de skickade flaskor till en provning här, och de bad mig sända en lista. Det mesta av det jag önskade fick jag, de tyckte att det här var superkul, säger Bertwig.

Totalt blev det över 30 unika öl på fyra olika provningar och det belgiska bryggeriet stod dessutom för frakten. Ölen var en blandning av olika lambic, flera av dom hade aldrig ens lämnat bryggeriet tidigare och vid samtliga provningar fanns det också med olika årgångar med Oude Gueuze Vintage.

Drygt 20 olika personer fanns med på de fyra olika provningarna och ganska många av deltagarna hade säkert varit på 3 Fonteinens årliga evenemang Open Beer Days om situationen i världen hade varit lite mer normal. Open Beer Days-helgen brukar locka lambicälskare från hela världen och där presenteras det en hel del nya och ovanliga öl.

– Det känns superkul att de ville göra så här, det har nog inte hänt tidigare. Men Open Beer Days är jättetrevligt och nästa år hoppas jag att allt är som normalt igen. Den helgen i Bryssel är en av årets höjdpunkter, säger Bertwig.

Här ovan ser du bilder från två av de olika provningarna.