Stor humlefest med Trillium i Stockholm

Bildspel

Bild 1 av 5

Esther Tetreault, Jc Tetreault och Henok Fentie var på bra humör och trivdes i varandras sällskap. En dubbel-ipa ska bli resultatet av deras samarbete.


 

Trillium gör några av USA:s mest eftertraktade öl. Under torsdagen bryggde man och hade tap takeover i samarbete med Omnipollo i Stockholm.

Äkta paret Jc och Esther Tetreault från Boston har tagit ölvärlden med storm under de fyra år det drivit bryggeriet Trillium. Deras öl säljs i princip bara vid deras bryggerier, men ölnördar världen över kan tänka sig at offra både det ena och det andra för att få prova deras öl.

Trots de är de kanske mer imponerade av Omnipollo än av sin egen framfart.

– Vi träffades för första gången på Ratebeer Best för några år sedan. Jag fattade inte hur Henok kände till oss och våra öl, men nu har vi blivit väldigt goda vänner, säger Jc Tetrault.

Under torsdagen bryggdes en dubbel-ipa på Sigtuna brygghus och det var en hel del enegagemang från alla parter under bryggningen. Samtidigt inleddes en av få tap takevoers med Trillium utanför USA på Omnipollos Hatt. Ett tiotal fatöl och ett gäng med udda flaskor fanns att prova och det lockade förstås en hel del folk. När de största ölnördarna fått sitt var det fortfarande völbesökt men ändå inga längre köer för att köpa öl.

– Jättekul att ha deras öl hos oss. Vi gillar verkligen det dom gör och tycker det är fantastiskt att dom hälsar på, sade Henok Fentie på Omnipollo.