GBG-ölet på krog – släpps i ny version

Bildspel

Bild 1 av 5

Skål för GBG Beer Week-ölet 2020. David de Courcy, Fredrik Berggren, Michell Valdivia, Karl Janred och Björn Johansson firade premiären.

Under onsdagskvällen var det premiär för årets GBG Beer Week-öl. Nu kan det avslöjas att ölet kommer i en ny version också.

 

GBG Beer Week är några veckor bort, men redan under onsdagskvällen var det premiär för ölet på ett antal ölbarer. Ölet, som du kan läsa mer om här, är bryggt till ölveckan men den tidigare premiären kommer sig förstås av cornoavirusets härjningar. Det ska ge mer tid för krogarna att sälja ölet.

Under april kommer dessutom ölet på Systembolaget i ett tillfälligt släpp över hela landet.

Vi kan också berätta att årets GBG Beer Week-öl blir det första som också släpps som folköl. Planerad premiär för den alkoholsvagare versionen av ölet är nästa fredag på Spike där det också säljs som take away. Ölet ska sedan också spridas i dagligvaruhandeln.

Vi hälsade på hos Ostindiska Kompaniet på Värmlandsgatan där representanter från Spike och GBG Beer Week dök upp för att prova ölet. Att det är coronatider märktes på antalet besökare, men ölet smakade ju gett trots det.