Dugges öppnar egen bar i Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 4

Mikael Engström, Magnus Engström, Bo Bourghardt, Ola Engström och Tomas Halberstad längtar redan till premiären för Dugges egen bar.

Dugges satsar på en egen bar i Göteborg. I slutet av året öppnar man i de lokaler där Omnipollo drev sin bar.

De båda företagen känner varandra väl och under våren och sommaren har barens framtid diskuterats.

– För oss var det Covid-relaterat när vi stängde baren i våras. När Dugges kom in i bilden kändes det rätt och vi hade nog satsat vidare om det inte blivit den här lösningen, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Dugges hade planer på att satsa på en bar om några år, men nu blir de planerna verklighet tidigare än beräknat.

– Tanken är att det här ska bli ett showroom för våra öl. Vi har inte haft något ställe där vi kunnat göra sådant fullt ut. Vi ska även satsa på maten och de som kommer till oss ska märka att de kommit till Dugges, säger Tomas Halberstad.

Pils blir namnet på baren som man hoppas kunna öppna i december. En designer är inkopplad för att ta fram den nya utformningen av lokalen på Plantagegatan, men baren och köket blir kvar på samma plats.

Det blir tio kranar i lokalen även när Dugges tar över och planen är att ha stort fokus på sina egna öl.

– Vi jobbar ju även med import av öl från bryggerier som Cloudater och Deya, så vi kan ha burkar med deras öl. När vi brygger med andra bryggerier kan vi också fixa med tap takeovers, planen är att ha det ganska tätt med olika evenemang, säger Halberstad.

Nysatsningen leder förstås också till nya anställningar, men där vet man i dag inte hur många personer som behövs.

– Allt hänger på hur många kunder som kommer. Men vi har en kille som ska ha hand om driften i alla fall, säger Mikael Engström.

Under hösten ska den nya baren växa fram och det är inte bråttom. I stället ska allting vara genomtänkt.

– Vi vill lägga en hel del tid på det här när det är första gången och se till att allt blir rätt, säger Magnus Engström.

Att satsa i coronatider kan ses som vågat, men det hela sker enligt en plan som växt fram.

– Under våren tittade vi på hur vi skulle kunna satsa oss ur krisen. Det känns kul att göra något sådant här efter allt jobb vi haft med att bygga om ute på bryggeriet, säger Ola Engström.

För Omnipollo innebär förändringen att man inte har någon bar kvar, men med det nya bryggeriet i Sundbyberg är tanken att man ska sälja mer öl i Sverige.

– Ironiskt nog kan det nog bli så att det blir mer Omnipollo-öl i Göteborg framöver. Nu ska vi satsa rejält på det nya bryggeriet. Vi har haft en kul, spännande och stundtals tuff resa med baren i Göteborg. Vi var nöjda med vår verksamhet i vintras, men coronaviruset gjorde att vi ställdes inför tuffa beslut. Det här är en väldigt bra lösning och vi är glada över att just Dugges tar över, säger Henok Fentie.