Dags för Omnipollos tredje bar i Sverige

På torsdag är det premiär för Omnipollos Flora i Stockholm. Där blir det öl men också glass, en prunkande trädgård och fokus på seafood.

Detta blir den tredje baren för Omnipollo i Sverige och den andra i Stockholm. Omnipollos Flora ligger i Humlegården och där blir det fokus på att sitta ute.

– Det har varit viktigt för oss att skapa en prunkande trädgård, och det gick inte att göra tidigare på våren. Vi vill ha en tydlig profil på det här stället, det har varit andra verksamheter där tidigare men det har aldrig riktigt lyft, säger Henok Fentie.

Inför öppningen har man tittat på gamla bilder där det går att se hur det här stället har använts historiskt, och det har gett inspiration.

– Det är lyxigt att kunna satsa på ett ställe som blir en uteservering, det är härligt på så många sätt, säger Fentie.

Tio kranar kommer det att bli vad gäller öl. Inledningsvis finns det sju, men till premiären på torsdag tar man in två extra.

– Vi kommer att ha mer fokus på pilsner på det här stället jämfört med de andra. Men det ska också finnas suröl, något humligt och någon imperial stout. Troligen blir det en gästkran men de övriga blir våra öl.

På torsdag är det öppning 17.00 men sedan kommer man att öppna betydligt tidigare. Redan 10.00 slår man upp dörrarna och det innebär att man inte få servera öl direkt vid öppning. Men då blir det fokus på mat och glass, där Omnipollo ska ha sin egen mjukglass som det ska finnas öl i.

Maten görs i samarbete med Tomas Nilsson och det blir en hel del fokus på fisk och skaldjur.

– Det ska gå att få en hamburgare också. Vi tänker oss att ha grillar på plats och servera en hel del grillad mat, säger Fentie.