Whippet Lab en ny typ av bryggpub

Jami Weinstein och VS Brodie står bakom Whippet Lab. Foto: Privat.

Nyöppnade Whippet Lab blir en ny typ av bryggeripub i Stockholm. Målet är att få hembryggare att komma till Söder för att brygga sina öl.

Whippet Lab vid Skanstull i Stockholm öppnade för cirka en månad sedan och är än så länge en bar och restaurang. Men planen är att skaffa ett bryggverk på 200 liter och en lika stor jästank.

När alla tillstånd finns ska också bryggverket installeras.

– Vi vill dela bryggeriutrustningen med andra och kommer att ha en ölkran dedikerad för de öl som bryggs här, säger Jami Weinstein.

Whippet Lab drivs av Weinstein och VS Brodie och dessutom kommer Stina Nygårds att vara den som brygger ölen på Whippet Lab. Nygårds brygger under namnet Fastrarnas.

– Vi hoppas också att andra bryggare ska köpa in sig och vara en del av vårt kollektiv. Sedan kanske de vill gå vidare och då kan man lämna och ge plats till andra, säger Weinstein.

Tolv kranar finns i baren och där ska det vara fokus på nordisk och baltisk öl. Dessutom har duon en kontakt med en del franska bryggerier.

– Alla är välkomna hit men framför allt hoppas vi på kvinnor och på bryggare som är i minoritet inom bryggerivärlden, säger Weinstein.

I mitten av oktober är planen att den första bryggningen ska kunna genomföras.