Öl i världsklass på Zwanze Day hos Stene

Blldspel

Bild 1 av 9

Stene Isacsson på Zum Franziskaner hade fullt upp men njöt av att servera god dryck under Zwanze Day.

Fantastisk öl och god stämning. Det blev en riktigt trevlig lördag när Zwanze Day genomfördes på Zum Franziskaner i Stockholm i helgen.

Zwanze Day är evenemanget då Cantillon presenterar ett nytt öl varje år.

Det hela genomförs runt om i världen på samma dag och i Sverige har det varit Zum Franziskaner i Stockholm som stått som värdar de senaste åren.

Tre olika sittningar genomfördes och biljetterna till evenemanget gick åt riktigt snabbt när de släpptes för några veckor sedan.

De som fick tag på biljetter fick vara med om en kväll där det fanns fantastisk dryck. Årets Zwanze-öl som var gjort med apelsin var kanske inte kvällens godaste öl, men där fanns en lång lista med andra belgiska godsaker både från Cantillon och Bokke. Dessutom hade Attic Meadery en del av sina mjöd på plats.

Alex Ek njöt av de många goda ölen från Cantillon.

Det blev intensiva timmar för personalen som fick hälla upp en massa glas med öl. Vid de allra flesta borden provades det glatt ganska många av de öl och mjöd som fanns tillgängliga.

En hel del svenskar firade Zwanze Day i Köpenhamn, där det också lockades med Cantillon Blåbaer.

Evenemanget har blivit populärt runt om i världen och för Cantillon är det förstås ett bra sätt att synas och få ut sina produkter till både redan befintliga och nya kunder.