Weldwerks har fokus på ett bättre 2021

Weldwerks har använt 2020 för att få ett riktigt bra 2021. Foto: Weldwerks.

Året har varit tufft. Men hyllade Weldwerks har använt 2020 till att göra många förbättringar. Nu ska ölen bli fler och ännu bättre under 2021.

Coloradobryggeriet Weldwerks har snabbt blivit ett av USA:s mest hyllade bland ölnördar. Deras india pale ales och tunga imperial stouts jagas av många både i USA och Europa, och nu ska bryggeriet bli bättre på flera olika sätt.

2020 har nämligen använts som ett år där man fokuserat på att göra något bra ännu bättre. En mängd småbatcher har bryggts och där har man både jobbat med nya öl och putsat på befintliga. Hyllade IPA:n Juicy Bits har till exempel provbryggts med små ändringar som ska lyfta ölet ännu mer.

Men även i övrigt har det satsats en hel del på förbättringar. Bryggeriet har nya kontor och större fatlagringsrum. Dessutom har man investerat i en centrifug som ska ge mer färdig öl från varje bryggning, och ölen ska i fortsättningen pastöriseras. Utöver det har även designen på bryggeriets burkar fräschats upp.

– Vi är helt förälskade i vår nya design och det ska bli spännande att se vad den kommer att betyda, säger marknadsansvarige Jake Goodman i ett pressmeddelande.