Sweetwater köper upp bryggeri i Colorado

Sweetwaters 420 Extra Pale Ale är bryggeriets bäst säljande öl och det lär dyka upp mer i Colorado när bryggeriet satsar där. Foto: Sweetwater

Vissa har det tufft i pandemitider, andra satsar för fullt. Nu är det klart att Atlantabryggeriet Sweetwater satsar på en egen anläggning i Colorado.

 

Sweetwater har haft en del öl på Systembolaget, men export är inte den stora delen av deras försäljning.

Bryggeriet är faktiskt det 20:e största i USA när även de största jättarna räknas in och har en betydande försäljning inte minst i hemdelstaten Georgia.

Men nu vill man expandera och det sker via ett uppköp. Det är nämligen klart att Sweetwater köper upp Red Truck Beer Companys anläggning i Fort Collins, Colorado.

Det bryggeriet stängde i fjol på grund av pandemin och har inte öppnat på nytt. Bryggeriet har inte sina rötter i Colorado utan Red Truck har sin största bryggerianläggning i Kanada.

Samtliga personer som jobbat för Red Truck erbjuds jobb hos Sweetwater.

Sweetwater har sedan tidigare meddelat att man öppnar en bar på Denvers internationella flygplats, och givetvis är Colorado en intressant marknad att finnas på.

Men det finns också ett lite mer sentimentalt skäl till satsningen.

Sweetwaters medgrundare Freddy Bensch och Kevin McNerney började nämligen sina respektive karriären på Boulder Brewing Co 1992. De studerade då på universitet i Denver, skiljdes åt efter ett tag, men möttes igen 1997 när Sweetwater startades.

Numera är det bara Bensch som är kvar på bryggeriet.