Nyheter

Skrubbe hyllar den svenska klosterölen

Jens Skrubbe svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Jens Skrubbe väljer svenskt och belgiskt på en och samma gång när han pekar ut sitt favoritbryggeri. Här är alla hans svar i vår sommarserie.

 

Skrubbe har brunnit för belgisk öl i snart 20 år och jobbar bland annat på Pressklubben i Stockholm. Han gläds åt en svensk satsning på belgisk öl.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Vreta Kloster. Otroligt roligt att ett svenskt bryggeri satsar på belgiska ölstilar. På kort tid har detta lilla bryggeri nått stora framgångar och produkterna går från klarhet till klarhet!

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Min teori är att under hösten kommer svenskarna vara som kor på grönbete och det kommer även innefatta krogen. Det kommer antagligen aldrig bli som 2019 igen på gott och ont men jag hoppas att de krogar som överlevt kommer att få en rejäl skjuts.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Tankar och planerandet av mitt 20-års jubileum i Belgiens öltjänst.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Westmalle Tripel, Jambe de Bois och Guldenberg Tripel

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Oj, här finns det mycket att plocka av men en crème brûlée och en Tripel Karmeliet är svårslaget.