Nu ska Jens Skrubbe dubbas till ölriddare

Jens Skrubbe har blivit utsedd till ölriddare i Belgien efter lång och trogen tjänst.

Efter 20 år i belgisk öls tjänst belönas Jens Skrubbe med en utmärkelse som är få förunnad. Han ska bli dubbad till belgisk ölriddare.

Jens Skrubbe, som på olika sätt jobbat med att lyfta fram belgisk öl i 20 år, fick för ett tag sen beskedet att han ska dubbas till Honorary Knight of the Knighthood of the Brewers Mash Staff. En ära han delar med bland annat Stene Isacsson.

– I de flestas värld är detta en petitess men i min sfär är det gargantuanskt. Jag är infernaliskt glad, hedrad och stolt, skriver han på sin blogg.

Vi kontaktade honom för att gratulera och frågade vad det skulle få för betydelse för honom.

– Ja, egentligen betyder det nog mest för mig personligen samt att man får ett kvitto på att man åstadkommit något under sitt förvärv, svarar han.

– Rent praktiskt tror jag inte det betyder något omvälvande men det får tiden utvisa. Möjligen kommer fler belgare att få nys om vem jag är.

Det är Bryssels bryggargille som står bakom utmärkelsen och den delas ut till personer som tillfört mycket för den belgiska ölindustrin, kommersiellt, politiskt eller socialt.

Och med tanke på att Jens Skrubbe i år firar 20-årsjubileum för sin tid som ambassadör för belgisk öl i Sverige så passar det ju utmärkt. Tyvärr kan han dock inte ta emot utmärkelsen förrän nästa år, så än har han inte firat.

– Jag har en idé om att försöka få till en mottagning på svenska konsulatet i Bryssel för de svenskar som är på plats samt de belgarna jag känner. Dubbningen sker i samband med Brussels Beer Weekend 2022 som går av stapeln mellan den 2 och 4 september, säger han.