Fermenterarna växlar upp med nyanställning

Efter Poppels och Morgondagens blir Fermenterarna nästa destination för Edwin Wallmo. Foto: Privatbild

Ända sedan Fermenterarna grundades har det bara varit Anna Claesson och Niklas Aronsson som slitit. Nu blir de tre i stället när de för första gången anställer någon.

Nyligen flyttade Fermenterarna från Strömstad till Göteborg och nu kommer nästa steg i utvecklingen. Edwin Wallmo anställs för att hjälpa till i produktionen.

– Det känns fantastiskt. Vi har jobbat så jäkla hårt, det har bara varit vi två. Nu blir det ett annat arbetssätt, men vi får också en person till som kan bidra med idéer och energi, säger Anna Claesson.

Anna Claesson kanske slipper skyffla drav nu, när Fermenterarna anställer en person för att jobba med produktionen. Foto: Peter Lindh

När Edwin går in och stödjer Niclas i produktionen är tanken att Anna ska få tid för annat.

– Edwin kommer att fokusera på produktionen tillsammans med Niclas och jag ska jobba mer med paketering och lager, säger hon.

– Men vi får se hur det utvecklas, det är vår första anställda, så vi vet inte hur det kommer att se ut.

Edwin Wallmo har tidigare jobbat på Poppels och Morgondagens och innan dess har han även hunnit med att jobba på Systembolaget och studera bryggeriteknik i Ludvika. Och det var på utbildningen i Ludvika som han kom i kontakt med Poppels.

– Jag gjorde min första praktik på Poppels och sen började jag jobba där ett par månader innan utbildningen var klar. Jag lärde mig jättemycket, det är bra ställe att skolas på.

På Poppels var han i två år innan han tog steget över till Morgondagens. Där blev han bara kvar i nio månader innan det nu är dags att gå vidare till Fermenterarna.

– Niclas och Anna har stora planer och de har en fantastisk lokal. Det finns tankar på någon form av gästverksamhet och jag är kock i grunden. Jag har jobbat mycket med smak och sensorik. Under våren har jag även undervisat ölkunskap på universitetet. Så förhoppningsvis kan jag bidra till att bygga upp en verksamhet kring provningar och utbildning.