Bottenvikens Bryggeri köper spritvarumärke

Pressbild/Montage

Bottenvikens Bryggeri breddar verksamheten genom att köpa upp ett annat varumärke, men det gäller inte öl den här gången.

Bottenvikens Bryggeri köpte upp varumärket Pite Bryggeri förra året och nu satsar Luleåbryggeriet på ytterligare ett varumärke: Lule River Distillery.

Redan tidigare fanns Lule River på bryggeriet som hyresgäst, men i stället för att köra på egen hand blir det nu i Bottenvikens Bryggeris regi efter årsskiftet.

– Vi inom Lule River Distillery känner oss fantastiskt nöjda med den här lösningen som kommer bidra till att det även fortsättningsvis produceras en bred variation av hantverksmässiga drycker med bas i Luleå, säger Johan Lugnet, en av destilleriets grundare.

– Vi kommer att finnas med i företaget, men med en annan roll.

Bottenvikens har tidigare tagit fram en tonic avsedd att matcha Lule Dry Gin från destilleriet.

– Vi såg att det fanns en marknad för nya produkter. Nu formaliseras samarbetet i och med att Bottenvikens Bryggerier köper varumärket Lule River Distillery, säger Mattias Bergström, vd och Bottenvikens Bryggeriers grundare.

– Framtiden får utvisa vart det leder, det finns även fortsatt ett stort intresse för hantverksmässiga och lokalproducerade drycker, att det på sikt kommer nya destillat är ingen svår gissning.