Ölhallens expansion fortsätter i ny stad

Kenny Nordh och Ölhallen rusar vidare med ytterligare en etablering, den här gången i Västerås. Men fler städer väntar i framtiden.

Ölhallenkedjan fortsätter att växa, nu är det klart att Ölhallen ska öppna en femte restaurang. 

Västerås blir den femte platsen som Ölhallen etablerar sig på, men Kenny Nordh på Ölhallen vill inte gå ut med någon adress till sin senaste etablering, mer än att det är centralt i staden.

– Vi har hållit på länge med Västerås, så det är skönt att vi äntligen börjar bli klara nu. Vi har kommit fram till en bra lösning och hyresvärden kommer att helrenovera fastigheten.

Totalt är lokalen på 470 kvadratmeter och blir därmed större än Ölhallen i Lindesberg som tidigare var störst i kedjan.

– Det känns spännande, det blir riktigt fräsch och kommer att se ut som våra andra ställen.

Precis som i Lindesberg kombineras Ölhallen i Västerås med en rejäl uteservering. En del av den kommer att vara öppen permanent året runt.

I Lindesberg testar man för första gången sitt franchisekoncept, men även om det även i Västerås handlar franchise så är det Ölhallen själva som står som franchisetagare.

– Vi kör det som eget ett tag till att börja med så får vi se om vi hittar nån lämplig som kan ta över den sen.

Baren i Lindesberg som öppnade tidigare i år har snurrat på bra, trots att den ligger i en mindre ort.

– Det har gått sjukt bra, det är helt otroligt med tanke på hur litet Lindesberg är. Vi har nästan haft samma omsättning där som i våra andra barer. Det är helt galet.

– Kul för franchisetagaren också att det gått så bra, det är ett bevis på att konceptet funkar, och funkar det där vågar vi öppna vart som helst.

Men innan Västerås Ölhall slår upp portarna är det dags för en annan att göra det. Ölhallen i Vasastan i Stockholm öppnar inom några veckor.

– Då har vi fem restauranger, om ett år har vi kanske tio. I alla kommer vi att ha börjat bygga upp fem till.