Ölfest i Örebro när höstmörkret slår till

Foto: Pressbild

Efter en paus sedan 2019 drar det nu ihop sig till Örebrewfest igen till hösten.

Kenny Nordh heter en av arrangörerna och han är taggad inför festen.

– Vi har haft två fina år innan corona kom, där vi har byggt upp fina relationer med bryggerier världens runt, vilket har resulterat i att många vill komma tillbaka, men även andra fina nyfikna bryggerier som hört av sig, säger han.

Än har inte biljetterna släppts, men de är på gång, lovar Kenny.

– Vi sålde ju lite för bra de gånga åren och hade lite trångt eller mycket trångt skulle nog vissa påstå, så lite minskad försäljning detta år är kanske ett plus ändå.

Örebrewfest kommer att se ut som den brukar, med bara en mindre förändring.

¬– Vi gjorde en riktigt bra festival, men kan självklart fila på detaljerna, vi vill alltid bli bättre! Detta år kommer vi inte ha efterfesten på plats, utan kommer flytta den till en extern plats, vi kommer att gå ut med om det inom kort, men det kommer så klart blir en helt galet bra efterfest med bra band och Dj’s.

– Vi vill få mer tyngd i festivalen och vi kommer även att jobba mer med Örebrewdays och skapa en kalender med massa olika saker som kommer hända runt omkring i stan två veckor innan själva Örebrewfest går av. Till exempel collabs med öppethus, tap takovers, ölprovningar, quiz, event för hemmabryggare med bryggeriutrusningar med mera.

Lokal blir samma som senast, Kulturhuset i Örebro, och datum för eventet är 18 november. Bland utställarna finns både svenska och utländska bryggerier.

Amundsen
Apex Brewing Co
Ayinger
Bevog Brewery

Beak

Brekeriet
Browar Magic Road
Deya
DuckPond
Dugges
Fine N Deli (Ost och Delikatesser)
Hoppy Road
Närke kulturbryggeri
Lambiek Fabriek
Overtone Beak
Rutial Lab
Ten Hands
This is how
Verdant
Wikibeeria
Örebro brygghus
Ölhallarna (kommer ha blandade bryggerier)