Örebrewfest kommer tillbaka hösten 2023

2019 var senast Örebrewfest kördes. Nästa år är det dags igen. Foto: Jonas Holst

Det har inte varit någon Örebrewfest sedan 2019 och det blir ingen i år. Men 2023 ska festivalen komma tillbaka.

Kenny Nordh på Ölhallen är en av arrangörerna bakom Örebrewfest och han börjar bli sugen nu.

– Vi satt och spånade på det för några dagar sen och det är dags för att planera för att köra nästa år. Man pratar om färre festivalbesökare, men den här är ändå lite kompaktare. Vi tar inte mer än 1300 personer per pass, säger han.

2018 var första året för Örewbrewfest och både det året och det följande sålde biljetterna slut snabbt. Nördarna och bryggarna uppskattade den.

– Den är rolig. Vi försöker ju tillfredsställa bryggarna och ha fokus på dem. Och det har varit jävligt uppskattat, det är många bryggare som har hört av sig i efterhand och tyckt att det varit bra uppstyrt.

Nu planerar Kenny Nordh för 2023. I år blir det ingen Örebrewfest.

Som så många andra festivaler så hände inget 2020 och 2021, men att köra i år är inte aktuellt.

– Det är fortfarande lite för ostadigt, men mestadels beror det på att vi driver restauranger och vi måste fokusera på det. Vi slickar fortfarande våra sår efter pandemin och försöker hitta stabilitet. Allt är inte riktigt som det var 2018.

Så det dröjer till senhösten nästa år innan det blir dags att ta sig till Örebro.

– Vi brukar köra i slutet av året i november och det tycker jag är bra. Sen får man kolla så att det inte krockar för mycket, men det är svårt. Vi har alltid kört i närheten av All In Beer Fest och då har vi haft en dialog och hjälpts åt med bryggerier, så det har fungerat väldigt bra ändå.

Senast var festen i Kulturhuset i Örebro, men det är inte säkert att det blir där igen. Dessutom är tanken att renodla festivalen och låta andra ta hand om efterfesten.

– Vi körde efterfester med spelningar på samma plats, det kommer vi att delegera ut. Vi ska bara ha fokus på festivalen.