Ölhallen öppnar femte krogen framåt hösten

Kenny Nordh öppnar en ny ölhall i Västerås till hösten.

Ölhallens femte krog är på gång i Västerås. Och enligt Kenny Nordh ska det bli en riktigt ”grym enhet”.

I september är tanken att Ölhallen i Västerås ska öppna. Och det kommer att bli den största hittills för kedjan, som började sin bana i Örebro, fortsatte i Karlstad och Lindesberg samt snart öppnar i Stockholm.

– Västerås blir en riktigt grym enhet, vi har jobbat med fastighetsägaren och den är välplanerad och genomtänkt i varje detalj. Helt skräddarsytt för oss, säger Kenny Nordh.

Platsen är Stora gatan 3 i de anrika Mimerkvarteren i Västerås. Där har Ölhallen 470 kvadratmeter i det som tidigare var restaurangen Två rum och kök.

– Det är väl inte den mest populära delen av Västerås, men det finns 7000 kontorsplatser i området så det blir mycket luncher. Sen satsar man mycket på det området, så jag tror att det blir bra.

– För oss är det viktigare att lokalen är bra än att vi har det hetaste läget. De som är intresserade hittar oss ändå.

120-130 personer räknar han med att husera inomhus och ungefär lika många på de två uteserveringarna.

Det blir en rejäl uppsättning kranar, runt 40 räknar Kenny med. Och trots det generellt svåra läget har det gått bra att hitta folk som ska hantera dem.

– Rekryteringen har gått förvånansvärt bra i Västerås. I Stockholm var det tufft att få tag på personal, men i Västerås har folk som vill jobba hos oss hört av sig själva.

Han släpper också en nyhet som kanske kan glädja Västeråsbor som uppskattar öl i brittisk stil – som britterna själva dricker den.

– Vi funderar på att ha cask ale där, men det är inte riktigt bestämt än.