Nu startar Ölhallen ytterligare en krog

Här är platsen för den nya Ölhallen i Lindesberg. På Smedjegatan 8 där det funnits krogverksamhet i en evighet, enligt Kenny Nordh. Foto: Privatbild

Bara veckor efter nyheten om att Stockholm ska få en egen Ölhall så är det dags för nästa. Men nu är det en betydligt mindre ort det handlar om.

Det började med Örebro Ölhall och sen etablerades en i Karlstad. För några veckor sen kom nyheten om en Ölhall i Vasastan i Stockholm och nu ska det bli en Ölhall på den andra kanten av kommunskalan i lilla Lindesberg norr om Örebro. Adressen är Smedjegatan 8.

– Det bara smäller på! Lindesberg blir jätteroligt. Lokalen är fantastisk med en jättestor innergård. Det blir det största stället hittills med tre olika barer och en beer garden på innergården, säger Kenny Nordh på Ölhallen.

Han är inte oroad över möjligheterna att driva en så stor rörelse i en sån liten stad. Tätorten Lindesberg har runt 10000 invånare med 13000 till spridda i övriga delar av kommunen.

– Det är väldigt mycket turister i Lindesberg, sen har det varit en populär krog på det stället i många många år, säkert 100 om inte mer, säger han.

Kenny Nordh. Foto: Privatbild

Det blir inte Ölhallen som driver den nya krogen. I stället blir det första stället som drivs inom ramarna för det franchisekoncept om tagits fram. Men den som tar hand om Lindesberg är ingen nykomling i företaget.

– Det är Mattias Özer som ska driva det. Han är en nära bekant till mig och han har jobbat länge hos oss. Han kan vårt koncept och är rätt man på rätt plats.

Hur många tappar det blir är inte klart, men Kenny gissar på runt 25 i de tre olika barer som kommer att finnas där. Men det kommer att se ut som de andra krogarna inom verksamheten.

– Ja absolut, det ska bli bra vällagad mat. Vi har en stor matsal att jobba med.

När Lindesbergs Ölhall öppnar är inte klart än. Det hänger på kommunen och tillståndet.

– Men innan sommaren är slut blir det, processen med kommunen är gång. Det här ska bli sjukt kul, säger Kenny.