Vattenskada stoppade Ölhallen i Stockholm

Kenny Nordh på Ölhallen.

Samma vecka som Ölhallen i Stockholm skulle öppnas upptäcktes en vattenskada i golvet. Reparationen har dragit ut på tiden, men snart är det dags att slå upp portarna.

Redan förra sommaren skrev vi om Ölhallens satsning på Ynglingagatan i Vasastan, men den planerade öppningen vid årsskiftet blev inte av.

– Veckan som vi skulle öppna märkte vi att det var en fuktskada i golvet i köket. Det har dragit ut väldigt mycket på tiden, så det har varit tufft, men det är bara att bita i det sura äpplet, säger Kenny Nordh på Ölhallen.

Trots att det han är räknar med att öppna inom veckor, så är det inte klart än om Ölhallen ska driva Stockholmskrogen i egen regi än.

– Vi förhandlar med några intressenter, så vi får se hur det blir.

Totalt blir det 36 kranar, som ska serva ungefär 70 gäster inomhus och 30-40 till utomhus.

Stockholm blir krogkedjans fjärde bar, den första var i Örebro och därefter har Karlstad och nu senast Lindesberg tillkommit.

– Lindesberg går bra, det har varit lite stökigt där. Det har blivit lite mer av en nattklubb där på fredag och lördagar. Men det har vi fått ordning på nu.

Vid ett tidigare tillfälle har Kenny uttalat ett mål på 14 krogar. Västerås är på gång också och blir den femte. Sen då?

– Nu kommer vi att ta en liten paus för semestern. Sen är tanken att vi ska finslipa konceptet och ta fram en ny plattform för hemsida och appar, sen ska vi titta på fler städer.