Kenny, Britney och lite vintageöl på Akkurat

Kenny Nordh, Ölhallen.

Det blir de billigare krogarna som tar stryk i lågkonjunkturen när deras gäster köper öl på Systembolaget i stället. Men inte Kenny Nordh, han sitter på Akkurat med Britney Spears.

Det och mer får du reda på i svaren på vår enkät från Kenny på Ölhallen-kedjan.

Vilket är det bästa svenska öl du druckit under 2022 hittills? Vad var så bra med ölet?

– Apex – The Green room DIPA. Lite partisk här plus att det är en neipa (som man kanske har tröttnat lite på) men den ölen tillsammans med några andra dubbel-ipor de har gjort sen de kommit igång med nya bryggeriet är helt magiska.

Under hösten kan det komma ett slutgiltigt beslut om gårdsförsäljning av öl i Sverige. Hur tror du att det hela slutar?

– Tyvärr så tror jag att det kommer bli ett negativt besked. Men jag hoppas verkligen på ett positivt besked. Jag menar varför ska inte de som kan mest om alkohol få sälja alkohol?

Ölfestivaler har först kämpat med pandemin och nu väntar en lågkonjunktur. Hur tror du att festivalerna utvecklas/förändras de kommande åren?

– Jag tror inte det kommer bli någon större förändring. Folk kommer alltid lägga pengarna på mat, dryck, nöjen.

– Men däremot tror jag vissa krogar kommer få problem, framför allt de som inte har ett tydligt koncept och där man lever på att sälja billig öl, den kundkretsen kommer köpa mer öl på Systembolaget och dricka hemma.

Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet? Varför är det så?

– Stockholm Brewing Co. Tycker de växer år för år, de gör även sjukt fina suröl. Några släpps på Magnumflaska. Det är mäktigt. De är ett riktigt trevligt gäng och deras bryggpub är värd ett besök.

Du får en helkväll med öl och mat betald för dig och en kändis. Vart går du och vem tar du med dig?

 – Jag hade dragit till Akurat och tömt alla vintageöl tillsammans med Britney Spears, lyssnade nyss på en P3 dokumentär om henne. Hon verkar vara en väldigt snäll person med härlig humor, hon har lätt för att skratta och det skulle jag behöva höra mer av.

Vilken ölstil dricker du helst just nu och varför?

– Bitter, det är underskattat. Smakrik, fyllig, törstsläckande. Garage Beer Co – Ten Lakh English bitter på 4 procent är en favorit just nu.