Planer på ny TV-serie där bästa ölet utses

Ett TV-program där bryggerier ska tävla om vem som gör bästa ölen börjar att ta form i Storbritannien. Foto: Montage.

Ett TV-program som går ut på att brygga den bästa ölen. Ja, nu är faktiskt den satsningen på gång i Storbritannien.

 

Under ganska många år nu har mattävlingar i olika format varit populära på TV. Det har handlat om vem som är den bästa amatörkocken eller vilken kändis som bakar bäst tårtor.

Tittarsiffrorna har sett bra ut, och givetvis har tv-kanalerna med dessa program attraherat de stora matvarukedjorna när det gäller annonsering.

Men nu verkar det vara dags för en tävling där det handlar om att brygga så bra öl som möjligt.

Brittiske artisten James Blunt ska vara klar som programledare och det verkar vara så att man vill ha några av de bästa brittiska småbryggerierna med i serien.

James Blunt äger puben The Fox & Peasant I London och anses vara en ölkonnässör. Det ska också finnas en jury som till slut avgör vilka de bästa ölen är.

Än så länge är programidén under utveckling, men enligt uppgifter till The Drinks Business ska man välja ut deltagande bryggerier under sommaren. Det borde peka mot att programmet börjar att spelas in under hösten.

Visst låter programidén spännande och kanske vore det något för en svensk TV-kanal att ta efter. Vi ser gärna några av de bästa bryggerierna i landet tävla om vem som gör bäst öl, och ett sådant program skulle absolut kunna lyfta intresset för öl överlag i landet.