Hembryggare får sin egen fest på Ölets Dag

Pontus Swanberg ordnar med hembryggarfest på Ölets Dag. Foto: Privat.

Nu kan även hembryggare delta i ett evenemang på Ölets Dag. Pontus Swanberg bjuder nämligen in till hembryggarfest i Borås 21 juli.

 

Festen har plats för en hel del besökare och genomförs i stadsdelen Trandared i Borås.

– Jag har hållit på med hembryggning i några år och ville hitta på något. Jag vet inte alls hur många som kommer, men det finns utrymme för att vara ganska många.

Det finns ett Facebookevent för det hela och Swanberg kommer att ha en del av sina öl för provsmakning.

– Det finns två grillar, men det är bra om man tar med en engångsgrill och sedan flaskor eller fat med sina öl.

Han gillar att hembryggning blivit allt mer populärt under senare år, och tror det finns möjligheter att få ihop ett ganska stort gäng 21 juli.

– Det blir lite som Hopnick som min vän Martin anordnar i Göteborg. Det finns en hel del hembryggare i Borås, det känns som att de finns nästan överallt numera

Under dagen kommer även Skene Järn att finnas på plats. De säljer hembryggarprylar och under det här evenemanget kommer företaget att anordna ett lotteri. Alla pengar som kommer in ska gå till Cancerfonden och Skene Järn står för priserna i lotteriet.

Nu är det bara att hoppas på fint väder till nästa onsdag och Swanberg ser fram emot att ta emot hembryggarkollegor på den stora uteplatsen.

– Det ska bli kul att se hur många som kommer. Vi vill inte ha någon fylla utan det ska bara bli en kul och avkopplande dag.