Stjärnan ger namn till hyllad humlebomb

Welderks öl Juicy Bits får tillfälligt ett nytt namn. Foto: Weldwerks.

Weldwerks öl Juicy Bits hyllas av i princip alla som druckit det. Men nu byter ölet namn för att hylla världens bästa basketspelare.

 

Coloradobryggeriet Weldverks har gjort stor succé med sina moderna humlebomber och imperial stouts. Öl som Juicy Bits och imperial stouten Medianoche jagas ofta av ölnördar runt om i världen.

Men nu har faktiskt Juicy Bits bytt namn. Ändringen är tillfällig och är en hyllning av basketspelaren Nikola Jokic i Denver Nuggets.

Jokic utsågs efter den senaste säsongen till basketligan NBA:s mest värdefulle spelare och det var första gången som det hände för en spelare i Nuggets.

Nu passar Weldwerks på att hylla basketstjärnan och ger ölet det tillfälliga namnet Sombor Shuffle. Det är namnet på det skott som Jokic ofta gör, där han tar ett steg bakåt innan han skjuter bollen i korgen.

Weldwerks har faktiskt tidigare döpt om just Juicy Bits tillfälligt på grund av basket. Då hette ölet ”Prost Malone” och var en hyllning till Nuggets coach Michael Malone.

Anledningen till det var ett uttalande som Malone gjorde när ligan stängde ner under den förra säsongen. Han sade då på en presskonferens:

– Nu ska jag troligen åka upp till Weldwerks för att köpa några Juicy Bits, hoppa upp på min mountainbikecykel och sedan fundera på hur vi ska gå vidare.